Energie vergelijken Wommels Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Wommels? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Gerespecteerde organisaties zijn stroommaatschappijen zoals Budget Energie of Huismerk Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Wommels? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens check je direct de goedkoopste energieleverancier. Per verstrekker vergelijk je de kosten op jaarbasis en de eventuele. cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website tref je alle info over gas, stroom en licht in Wommels.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €228

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. kortdurende prijsafspraken. Zoek je een goedkoop energiecontract in Wommels? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Budget Energie .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Premie/maand Totaal
1 jaar Budget Energie €130 €10,83 €1.623,40
3 jaar Budget Energie €380 €10,56 €1.743,40
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.863,40

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je gauw en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Wommels”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Wommels:

 1. Energiedirect.nl
 2. Huismerk Energie
 3. Vattenfall

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Wommels met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, in de weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij De Vastelastenbond.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Wommels? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In Wommels zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers geven jouw daverende welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €236

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw “nieuwe” maatschappij regelt de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Wommels zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Schiedam.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest voordelige stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Advies: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Noemenswaardig: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Wommels


Stap over naar de goedkoopste energie in Wommels

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Wommels (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
2 jaar vast of variabel
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Slim besparen
Persoonlijk advies
Hoge welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Snel oversluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Snel oversluiten
Fikse welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Goede klantenservice
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Goede service
Aanzienlijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Persoonlijk advies
Mooie aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Nette service
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Vaste prijs stroom
Sublieme acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Goede service
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Online verbruik inzien
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Wommels

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Wommels? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij in luttele seconden de meest betaalbare gasleverancier. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Littenseradiel). Een betaalbare aanbieder gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Hillegom.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Littenseradiel.