Energie vergelijken Diffelen Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €232


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en spoedig energieprijzen vergelijken in Diffelen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan erkende stroomleveranciers als bijvoorbeeld Allure Energie en MAIN Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Diffelen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en kies het type meter (dubbel of enkel). Vervolgens kies je de ideale looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke welkomstbonus. Advies nodig? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je bruikbare info over stroom, gas en licht in Diffelen.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €235

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Diffelen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Qurrent .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €240 €20 €1.530,95
3 jaar Qurrent €130 €3,61 €1.650,95
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.770,95

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via deze website vergelijk je vlot en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Diffelen”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Diffelen:

 1. Vandebron
 2. Essent
 3. Pure Energie

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Diffelen met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en met bijv. kerst). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw energie rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over UnitedConsumers.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Diffelen? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Diffelen zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen hanteren sublieme welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €203

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je nieuwgekozen energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Diffelen zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Overijssel. Aan het einde van het jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Workum.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt eenvoudig de meest betaalbare stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Diffelen


Profiteer van de goedkoopste energie in Diffelen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Vind nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Diffelen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Overijssel)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert panelen
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
1 jarig contract
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Snel overstappen
Hoge welkomstkorting

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Nette klantenservice
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Gemakkelijk oversluiten
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Tussentijds aanpassen
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Sympatieke service
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Sympatieke service
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Flexibele of vaste prijs
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Diffelen

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Diffelen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je nu de meest betaalbare gasleverancier. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gasprijzen voor jouw woning (Hardenberg). Een goedkope partij aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Nij Beets.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Hardenberg.