Energie vergelijken Diphoorn Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €279


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Diphoorn? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Anode Energie en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Diphoorn? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend vergelijk je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij tref je wat je per jaar kwijt bent en de optionele welkomstbonus. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina vind je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Diphoorn.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €202

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Diphoorn? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Energiedirect.nl .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Energiedirect.nl €130 €10,83 €1.531,15
3 jaar Energiedirect.nl €170 €4,72 €1.651,15
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.771,15

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & soepel alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Diphoorn”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Diphoorn:

 1. DELTA
 2. Huismerk Energie
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Diphoorn met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welke type tarief het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de stroom rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk alles over de maatschappij Enexis.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Diphoorn? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Diphoorn zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers werken met gigantische welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €277

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie toekomstige leverancier regelt de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Diphoorn zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Na afloop van elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Woudbloem.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft meteen de meest betaalbare leverancier voor jou. Tip: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Cruciaal: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Diphoorn


Profiteer van de goedkoopste energie in Diphoorn

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Diphoorn (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Drenthe)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Behulpzame service
Interessante acties

logo essent

Essent

Slim besparen
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Snel af te sluiten
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Termijnbedrag wijzigen
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Nette klantenservice
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Maandelijks bijstellen
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Nette service
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Vaste prijs stroom
Sublieme acties

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Persoonlijk advies
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Duidelijke voorwaarden
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Verbruik advies
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Diphoorn

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Diphoorn? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je gemakkelijk de meest betaalbare aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Coevorden). Een passende aanbieder achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Nijeholtpade.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Coevorden.