Energie vergelijken Woudbloem Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Woudbloem? De keuze is vandaag de dag erg groot. Erkende organisaties zijn leveranciers van stroom zoals DELTA of Greenchoice. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Woudbloem? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je de looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend vergelijk je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere maatschappij check je de kosten op jaarbasis en de eventuele. cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Woudbloem.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €226

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Woudbloem? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Qurrent €190 €15,83 €1.623,70
3 jaar Qurrent €120 €3,33 €1.743,70
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.863,70

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Woudbloem”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Woudbloem:

 1. E.ON
 2. Leon Zeewolde
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Woudbloem waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, verschilt per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Ons advies: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder Engie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Woudbloem? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Woudbloem zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers bieden namelijk sublieme welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €292

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De toekomstige energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Woudbloem zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Groningen. Na afloop van elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Schin op Geul.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt eenvoudig de voordeligste stroomaanbieder voor jou. Let op: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Tip: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Woudbloem


Profiteer van de goedkoopste energie in Woudbloem

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu probleemloos de goedkoopste stroom in Woudbloem (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Verbruik advies
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Gemakkelijk oversluiten
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Direct overstappen
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Goede medewerkers
Prominente kortingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Contract wijzigen
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Vaste prijs stroom
Concurrerende kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
1 jarig contract
Scherpe welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Snel overstappen
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Maandelijks bijstellen
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Nette service
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Tussentijds aanpassen
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Woudbloem

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Woudbloem? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij in minder dan een minuut de meest voordelige gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Slochteren). Een aantrekkelijke leverancier kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Hitzum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Slochteren.