Energie vergelijken Dirkshorn Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €235


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Dirkshorn? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk maar aan stroomleveranciers als Clean Energy of Innova Energie. En het aanbod groeit. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Dirkshorn? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vind je meteen de goedkoopste energie. Per leverancier vind je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website blader je door uitvoerige details over stroom, gas en licht in Dirkshorn.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €259

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Dirkshorn? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Korting/maand 12 maanden
1 jaar Delta €140 €11,67 €1.531,20
3 jaar Delta €180 €5,00 €1.651,20
5 jaar Delta €0 €0 €1.771,20

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Dirkshorn”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Dirkshorn:

 1. Eneco
 2. Greenchoice
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Dirkshorn met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, in de weekenden en met bijv. kerst). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je het leeuwendeel van de stroom in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is een hele klus om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Stedin.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Dirkshorn? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Dirkshorn zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen bieden vaak hoge welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €151

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie aanstaande energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Dirkshorn zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Woudenberg.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt nu de meest voordelige stroomleverancier die past bij jouw situatie. Advies: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Aanwijzing: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Dirkshorn


Overstappen naar de goedkoopste energie in Dirkshorn

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Dirkshorn (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Goede service
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Vaste prijs stroom
Interessante acties

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Flexibele gasprijs
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Nette klantenservice
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene stroom
1 jarig contract
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Vaste prijs gas
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Flexibele of vaste prijs
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

100% duurzaam
Diverse prijsafspraken
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Vaste & variabele prijzen
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Vriendelijke service
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Dirkshorn

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Dirkshorn? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je snel & overzichtelijk de meest betaalbare gasleverancier. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Schagen). Een interessante maatschappij kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Nijeholtwolde.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Schagen.