Energie vergelijken Ysbrechtum Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Ysbrechtum? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Bekende namen zijn stroomaanbieders zoals Eneco en Innova Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Ysbrechtum? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vind je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker zie je wat je per jaar kwijt bent en de optionele korting voor nieuwe klanten. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op onze website blader je door uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Ysbrechtum.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €187

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Ysbrechtum? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Oxxio.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Oxxio €150 €12,50 €1.624,25
3 jaar Oxxio €230 €6,39 €1.744,25
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.864,25

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van de vergelijker vergelijk je razendsnel en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Ysbrechtum”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Ysbrechtum:

 1. Clean Energy
 2. Leon Zeewolde
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Ysbrechtum die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Ga aan de slag met energie van Vattenfall.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Ysbrechtum? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Ysbrechtum zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders bieden namelijk prachtige welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €138

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Zoek de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie nieuwgekozen aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Ysbrechtum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Schoonloo.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet in een oogopslag de aantrekkelijkste leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Goed om te weten: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Cruciaal: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Ysbrechtum


Zo vind je de goedkoopste energie in Ysbrechtum

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Ysbrechtum (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Snel oversluiten
Interessante acties

logo essent

Essent

Levert ketels
3 jarig contract
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Hulp bij overstappen
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Snel af te sluiten
Interessante kortingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Charmante service
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

NL windenergie
2 jarig contract
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Nette service
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

CO2 beperkt
2 jarig contract
Scherpe aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Behulpzame service
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Flexibele stroomprijs
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
3 jarig contract
Mooie welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Ysbrechtum

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Ysbrechtum? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je gemakkelijk de meest betaalbare gasleverancier. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de laagste gasprijzen uit de regio (Súdwest-Fryslân). Een goedkope partij aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Hollandscheveld.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.