Energie vergelijken Nijlande Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €232


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Nijlande? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan stroom maatschappijen zoals bijv. Vrijopnaam of Innova Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Nijlande? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Per aanbieder vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de optionele welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Via deze website ontdek je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Nijlande.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €233

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Nijlande? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Engie .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €180 €15,00 €1.579,40
3 jaar Engie €220 €6,11 €1.699,40
5 jaar Engie €0 €0 €1.819,40

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Nijlande”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door wind of de zon. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in Nijlande:

 1. DELTA
 2. Greenchoice
 3. UnitedConsumers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Nijlande waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de energie op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Vattenfall.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Nijlande? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Nijlande is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders werken met huizenhoge welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €135

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie toekomstige energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Nijlande zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Drenthe. Aan het einde van het jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Hollandscheveld.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt eenvoudig de aantrekkelijkste energieleverancier voor jouw situatie. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Advies: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Nijlande


Vind de goedkoopste energie in Nijlande

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Nijlande (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Online verbruik inzien
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Overstapservice
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Overstapservice
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Online verbruik inzien
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Behulpzame service
Sublieme acties

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Vriendelijke service
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Snel oversluiten
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Goede medewerkers
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Behulpzame service
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Direct overstappen
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Nette klantenservice
Scherpe aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Nijlande

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de energienota. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Nijlande? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je moeiteloos de meest goedkope maatschappij. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en vind de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Aa en Hunze). Een passende gas leverancier kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Zuidveen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Aa en Hunze.