Energie vergelijken Dongen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €269


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Dongen? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Waarschijnlijk ken jij leveranciers van stroom als Anode Energie en Huismerk Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Dongen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna check je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier ontdek je de energiekosten per jaar en de eventuele. welkomstpremie. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website lees je alle details over gas, stroom en licht in Dongen.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €260

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Dongen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Energiedirect.nl €250 €20,83 €1.531,75
3 jaar Energiedirect.nl €290 €8,06 €1.651,75
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.771,75

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van de vergelijker vergelijk je vlot en moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Dongen”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Dongen:

 1. Eneco
 2. Essent
 3. Vattenfall

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Dongen waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van de stroom op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over De Vastelastenbond.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Dongen? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Dongen is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen geven jouw hoge welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €268

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De toekomstige maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Dongen zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Brabant. Iedere 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Ysselsteyn.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft in een oogopslag de meest voordelige leverancier voor jouw woning en verbruik. Doorslaggevend: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Noemenswaardig: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Dongen


Profiteer van de goedkoopste energie in Dongen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu makkelijk de goedkoopste stroom in Dongen (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Brabant)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Vaste prijs stroom
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Nette service
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Flexibele gasprijs
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Gemakkelijk oversluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Verschillende contracten
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

100% groen
Snel oversluiten
Goede aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Persoonlijk advies
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Verbruik advies
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Direct overstappen
Interessante acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
3 jarig contract
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Dongen

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Dongen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je snel & overzichtelijk de meest voordelige aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Dongen). Een goedkope aanbieder aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Nijmegen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Dongen.