Energie vergelijken Nijmegen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €281


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Nijmegen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Toonaangevende partijen zijn aanbieders van stroom als Clean Energy of HVC. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Nijmegen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna vind je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke verstrekker tref je de prijs per jaar en de beschikbare korting. Hulp nodig bij kiezen? Op onze website tref je handige info over stroom, gas en licht in Nijmegen.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €242

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Nijmegen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Energiedirect.nl €190 €15,83 €1.579,45
3 jaar Energiedirect.nl €230 €6,39 €1.699,45
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.819,45

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met deze website vergelijk je gauw en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Nijmegen”. Tip: filter nu ook op stroom van wind of de zon. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Nijmegen:

 1. Budget Energie
 2. Engie
 3. Oxxio

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Nijmegen die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van Oxxio.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Nijmegen? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Nijmegen is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders stunten met huizenhoge welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €140

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je nieuwe leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Nijmegen zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Hollum.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de meest voordelige stroom maatschappij voor jouw situatie. Goed om te weten: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Cruciaal: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Nijmegen


Profiteer van de goedkoopste energie in Nijmegen

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Nijmegen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Aangename service
Prominente kortingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
3 jaar vast of variabel
Concurrerende acties

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Goede klantenservice
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Termijnbedrag wijzigen
Sublieme kortingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene stroom
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Flexibele stroomprijs
Hoge aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Aangename service
Scherpe welkomstpremie

logo engie

Engie

ENGIE app
Maandelijks bijstellen
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Aangename service
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Direct overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Direct overstappen
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Nijmegen

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Nijmegen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij gelijk de voordeligste gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Nijmegen). Een passende partij aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Zuidveld.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Nijmegen.