Energie vergelijken Donkerbroek Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €247


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Donkerbroek? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Vertrouwde namen zijn leveranciers van stroom zoals bijv. Essent of Vattenfall. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Donkerbroek? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens ontdek je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier check je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de welkomstbonus. Advies nodig? Via deze pagina tref je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Donkerbroek.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €240

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Zoek je een goedkoop energiecontract in Donkerbroek? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Vattenfall .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Vattenfall €130 €10,83 €1.531,90
3 jaar Vattenfall €320 €8,89 €1.651,90
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.771,90

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met deze pagina vergelijk je gauw en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Donkerbroek”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Donkerbroek:

 1. Energiedirect.nl
 2. Engie
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Donkerbroek waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welk tarief het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het grootste gedeelte van de stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Eneco.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Donkerbroek? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Donkerbroek is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en andere afspraken schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen geven jouw sensationele welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €178

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie toekomstige aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe verbintenis zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Donkerbroek zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Zaandijk.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de meest voordelige maatschappij voor jouw woning en verbruik. Cruciaal: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Suggestie: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Donkerbroek


Zo vind je de goedkoopste energie in Donkerbroek

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Donkerbroek (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Direct overstappen
Fikse welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Snel oversluiten
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
2 jaar vast of variabel
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Hulp bij overstappen
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Verbruik aanpassen
Prominente acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
1 jarig contract
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Contract wijzigen
Interessante kortingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Charmante service
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
3 jaar vast of variabel
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Overstapservice
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Termijnbedrag wijzigen
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Donkerbroek

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Donkerbroek? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij eenvoudig de meest voordelige gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gastarievenuit de regio (Ooststellingwerf). Een passende aanbieder kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Nisse.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Ooststellingwerf.