Energie vergelijken Zaandijk Start met vergelijken en krijg een korting tot €286


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Zaandijk? De keuze is vandaag de dag erg groot. Waarschijnlijk ken jij stroom maatschappijen als De Vastelastenbond en Oxxio. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Zaandijk? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend selecteer je de looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder check je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke welkomstbonus. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Zaandijk.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €277

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Direct een goedkoop energiecontract in Zaandijk? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Engie .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Engie €190 €15,83 €1.624,45
3 jaar Engie €270 €7,50 €1.744,45
5 jaar Engie €0 €0 €1.864,45

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels onze tool vergelijk je rap en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Zaandijk”. Tip: filter nu ook op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Zaandijk:

 1. Anode Energie
 2. Energieflex
 3. Vrijopnaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Zaandijk waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Qurrent.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Zaandijk? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Zaandijk zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen kunnen een aanbod doen met fantastische welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €135

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw toekomstige energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Zaandijk zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Aan het einde van het jaar krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Schore.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Cruciaal: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Let op: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Zaandijk


Zo vind je de goedkoopste energie in Zaandijk

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Zaandijk (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Nette klantenservice
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Gemakkelijk oversluiten
Verleidelijke acties

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Charmante service
Hoge welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
2 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Aangename service
Goede aanbieding

logo current

Qurrent

Groene stroom
Betalen in termijnen
Mooie aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Flexibele of vaste prijs
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Verbruik advies
Goede aanbiedingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Online account
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Vaste prijs gas
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Snel overstappen
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Nette klantenservice
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Zaandijk

Het verbruik van gas bepaalt deels de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Zaandijk? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je razendsnel de meest voordelige maatschappij. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Zaanstad). Een interessante maatschappij kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Holthees.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Zaanstad.