Energie vergelijken Doorn Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €228


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en gauw energieprijzen vergelijken in Doorn? De keuze is vandaag de dag erg groot. Waarschijnlijk ken jij leveranciers van stroom zoals bijv. Allure Energie en Greenchoice. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Doorn? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna check je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van iedere maatschappij zie je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de welkomstbonus. Hulp nodig bij kiezen? Hier tref je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Doorn.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €234

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Doorn? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Essent .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Korting/maand Totaal
1 jaar Essent €140 €11,67 €1.531,95
3 jaar Essent €330 €9,17 €1.651,95
5 jaar Essent €0 €0 €1.771,95

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van deze website vergelijk je gauw en probleemloos alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Doorn”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Doorn:

 1. Allure Energie
 2. HVC
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Doorn waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Energiedirect.nl.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Doorn? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Doorn zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode veranderen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen kunnen een aanbod doen met reusachtige welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €169

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De nieuwgekozen energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Doorn zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Utrecht. Per jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Zalk.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt meteen de meest voordelige energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Noemenswaardig: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Goed om te weten: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Doorn


Vind de goedkoopste energie in Doorn

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Doorn (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Utrecht)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Online verbruik inzien
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
3 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Verschillende contracten
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Eenvoudig afsluiten
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstpremie

logo current

Qurrent

Windtegoed
Snel af te sluiten
Fikse aanbieding

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Diverse prijsafspraken
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
1 jaar vast of variabel
Goede aanbieding

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Nette service
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Eenvoudig afsluiten
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Snel oversluiten
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Doorn

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Doorn? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je vandaag nog de meest goedkope gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en check de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Utrechtse Heuvelrug). Een betaalbare partij kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Nistelrode.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.