Energie vergelijken Doornenburg Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €240


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Doornenburg? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Gerespecteerde organisaties zijn stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Budget Energie en Powerpeers. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Doornenburg? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas en stroom) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Per energieaanbieder tref je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Op onze website vind je handige info over stroom, gas en licht in Doornenburg.

Alle energiemaatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €206

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: langetermijncontracten zijn gepeperder dan een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Doornenburg? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Eneco.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Eneco €150 €12,50 €1.532,00
3 jaar Eneco €340 €9,44 €1.652,00
5 jaar Eneco €0 €0 €1.772,00

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je gauw en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Doornenburg”. Daarnaast kun je sorteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Doornenburg:

 1. Vandebron
 2. HVC
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Doornenburg waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (later op de avond, in de weekenden en met feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw energie rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het is een hele klus om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Energieflex.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Doornenburg? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Doornenburg zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen hanteren doorgaans aantrekkelijke welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €239

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie aankomende maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Doornenburg zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Zaltbommel.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de voordeligste stroomleverancier voor jouw woning en verbruik. Noemenswaardig: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Cruciaal: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Doornenburg


Ontdek de goedkoopste energie in Doornenburg

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Doornenburg (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Gelderland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Goede medewerkers
Hoge welkomstkorting

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Behulpzame service
Hoge aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Verbruik aanpassen
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Snel overstappen
Scherpe welkomstpremie

logo current

Qurrent

Slimme meter
Nette klantenservice
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Aangename service
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Online verbruik inzien
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Nette klantenservice
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Nette service
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Goede medewerkers
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Doornenburg

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Doornenburg? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je snel de meest goedkope maatschappij. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Lingewaard). Een aantrekkelijke gasmaatschappij gevonden? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Noardburgum.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Lingewaard.