Energie vergelijken Dordrecht Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €288


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Dordrecht? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Hierbij kun je denken aan stroom maatschappijen als DELTA en Pure Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Dordrecht? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Hierna bepaal je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend zie je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker ontdek je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstpremie. Is het onbekend voor jou? Via deze pagina tref je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Dordrecht.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €206

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Dordrecht? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Qurrent .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar Qurrent €180 €15,00 €1.532,15
3 jaar Qurrent €370 €10,28 €1.652,15
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.772,15

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels de vergelijker vergelijk je razendsnel en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Dordrecht”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in Dordrecht:

 1. Budget Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Dordrecht waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en met feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je relatief veel van jouw energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Check alle details over Fenor.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Dordrecht? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In Dordrecht zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas geven jouw hoge welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €126

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je toekomstige energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Dordrecht zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Aan het einde van het jaar vind hiervoor een compensatie plaats. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Zandhuizen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt nu de voordeligste aanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Noemenswaardig: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Suggestie: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Dordrecht


Vind de goedkoopste energie in Dordrecht

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Dordrecht (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Zuid-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Duidelijke voorwaarden
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
2 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Flexibele stroomprijs
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Goede klantenservice
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Eenvoudig afsluiten
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

Windtegoed
Nette klantenservice
Mooie aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Overstaphulp
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Snel af te sluiten
Mooie welkomstkorting

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Charmante service
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Vaste prijs gas
Flinke welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Goede medewerkers
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Nette klantenservice
Fikse welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Dordrecht

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, om water op te warmen en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Dordrecht? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij probleemloos de goedkoopste gas aanbieder. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw woning (Dordrecht). Een passende leverancier gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Noord-Scharwoude.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Dordrecht.