Energie vergelijken Zandhuizen Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Zandhuizen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Bekende namen zijn aanbieders van stroom zoals bijv. Clean Energy en Innova Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Zandhuizen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna kies je de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend zie je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke verstrekker check je de prijs per jaar en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Alles weten over contracten en tarieven? Op onze website ontdek je praktische info over stroom, gas en licht in Zandhuizen.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €266

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Zandhuizen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Essent €240 €20 €1.624,70
3 jaar Essent €320 €8,89 €1.744,70
5 jaar Essent €0 €0 €1.864,70

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Middels onze zoekmachine vergelijk je gauw en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Zandhuizen”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Zandhuizen:

 1. E.ON
 2. HVC
 3. Vattenfall

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Zandhuizen met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welk soort tarief het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van de energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Liander.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Zandhuizen? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Zandhuizen is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen werken met aantrekkelijke welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €145

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De aankomende energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Zandhuizen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Sellingen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft ogenblikkelijk de voordeligste maatschappij voor jouw woning en verbruik. Noemenswaardig: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Aanwijzing: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Zandhuizen


Ontdek de goedkoopste energie in Zandhuizen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu direct de goedkoopste stroom in Zandhuizen (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Dit is vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Snel af te sluiten
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Direct overstappen
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Snel overstappen
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Online account
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Meerdere contracten
Interessante kortingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
3 jaar vast of variabel
Aanzienlijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Contract wijzigen
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Vaste & variabele prijzen
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Diverse prijsafspraken
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Eenvoudig afsluiten
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Goede klantenservice
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Zandhuizen

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Zandhuizen? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je in minder dan een minuut de aantrekkelijkste gasleverancier. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Weststellingwerf). Een interessante maatschappij gezien? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Holwierde.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Weststellingwerf.