Energie vergelijken Noord-Scharwoude Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €268


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Noord-Scharwoude? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Vertrouwde namen zijn aanbieders van stroom zoals Vandebron en Pure Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Noord-Scharwoude? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna tref je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier tref je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Hier tref je bruikbare info over gas, stroom en licht in Noord-Scharwoude.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €221

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Noord-Scharwoude? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Qurrent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Qurrent €120 €10 €1.579,85
3 jaar Qurrent €310 €8,61 €1.699,85
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.819,85

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via deze website vergelijk je razendsnel en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Noord-Scharwoude”. Tip: filter nu ook op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Noord-Scharwoude:

 1. Clean Energy
 2. HVC
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Noord-Scharwoude waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je relatief veel van de energie in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van Liander.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Noord-Scharwoude? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Noord-Scharwoude is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Leveranciers hanteren daverende welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €138

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie aanstaande maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Noord-Scharwoude zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Holland. Per jaar krijg je hier een vergoeding voor. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Holwierde.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de voordeligste energieleverancier voor jou. Let op: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Noemenswaardig: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Noord-Scharwoude


Stap over naar de goedkoopste energie in Noord-Scharwoude

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Noord-Scharwoude (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Vaste & variabele prijzen
Sublieme kortingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Simpele voorwaarden
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Goede medewerkers
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Aangename service
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Vriendelijke service
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Hulp bij overstappen
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Verschillende contracten
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Overstapservice
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Overstaphulp
Goede aanbieding

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Betalen in termijnen
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Verbruik advies
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Noord-Scharwoude

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Noord-Scharwoude? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je gelijk de goedkoopste aanbieder. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Langedijk). Een goedkope aanbieder gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Zutphen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Langedijk.