Energie vergelijken Dorst Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €226


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Dorst? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk hierbij aan stroommaatschappijen zoals Vandebron of Vattenfall. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Dorst? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Verder bepaal je de looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna check je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Per leverancier check je de kosten per 12 maanden en de beschikbare welkomstpremie. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website check je handige info over stroom, gas en licht in Dorst.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €229

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Dorst? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Green Choice.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Green Choice €190 €15,83 €1.532,20
3 jaar Green Choice €380 €10,56 €1.652,20
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.772,20

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met onze tool vergelijk je razendsnel en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Dorst”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Dorst:

 1. E.ON
 2. MAIN Energie
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Dorst waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Greenchoice.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Dorst? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Dorst is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en leveringsvoorwaarden worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers werken met enorme welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €177

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwe maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Dorst zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Brabant. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je een vereffening. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Zandpol.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt meteen de aantrekkelijkste energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Cruciaal: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Dorst


Overstappen naar de goedkoopste energie in Dorst

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu snel de goedkoopste stroom in Dorst (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Brabant)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Nette service
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
1 jarig contract
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
1 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

NL windenergie
Meerdere contracten
Concurrerende acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Overstapservice
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstpremie

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Online verbruik inzien
Sublieme acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Snel oversluiten
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Vriendelijke service
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Overstapservice
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Dorst

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Dorst? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je gelijk de goedkoopste maatschappij. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Oosterhout). Een betaalbare organisatie achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Noord-Sleen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Oosterhout.