Energie vergelijken Driezum Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €289


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Driezum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Hierbij kun je denken aan stroom maatschappijen zoals DELTA of MAIN Energie. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Driezum? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Verder kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vind je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per maatschappij check je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Via deze pagina check je handige info over gas, stroom en licht in Driezum.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €276

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Driezum? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Green Choice.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Green Choice €160 €13,33 €1.532,80
3 jaar Green Choice €180 €5,00 €1.652,80
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.772,80

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Driezum”. Tip: filter nu ook op energie van wind of de zon. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in Driezum:

 1. Vandebron
 2. Innova Energie
 3. Pure Energie

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Driezum die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, in het weekend en met bijv. kerst). Welk soort tarief het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van de stroom op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder Qurrent.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Driezum? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Driezum is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen bieden je interessante welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €297

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie aankomende aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze kersverse overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Driezum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Zeist.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt eenvoudig de meest betaalbare aanbieder voor jouw situatie. Advies: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Driezum


Vind de goedkoopste energie in Driezum

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Driezum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Aangename service
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

Slim besparen
Goede klantenservice
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Goede klantenservice
Hoge welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Overstapservice
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Aangename service
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Behulpzame service
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Vaste prijs stroom
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Persoonlijk advies
Goede welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Goede klantenservice
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Maandelijks bijstellen
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Persoonlijk advies
Scherpe welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Driezum

Jullie gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Driezum? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je nu de aantrekkelijkste leverancier. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Dantumadiel). Een interessante gasmaatschappij ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Noordwijk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Dantumadiel.