Energie vergelijken Zeist Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €256


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Zeist? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom zoals Essent en Pure Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Zeist? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per leverancier zie je de prijs per jaar en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Is het nieuw voor jou? Via deze website tref je praktische info over gas, stroom en licht in Zeist.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €175

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Zeist? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Eneco .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar Eneco €220 €18,33 €1.625,35
3 jaar Eneco €130 €3,61 €1.745,35
5 jaar Eneco €0 €0 €1.865,35

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via deze website vergelijk je rap en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Zeist”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Zeist:

 1. E.ON
 2. MAIN Energie
 3. Oxxio

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Zeist waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Check alle details over De Vastelastenbond.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Zeist? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Zeist is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers geven namelijk serieuze welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €219

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De nieuwe leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Zeist zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Utrecht. Aan het einde van het jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Simpelveld.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Advies: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Noemenswaardig: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Zeist


Ontdek de goedkoopste energie in Zeist

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Zeist (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Utrecht)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Persoonlijke service
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert panelen
Verbruik advies
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Tussentijds aanpassen
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Flexibele of vaste prijs
Prominente kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene energie
3 jarig contract
Fikse aanbieding

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Flexibele of vaste prijs
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Flexibele stroomprijs
Interessante kortingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Gemakkelijk oversluiten
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Variabele stroomprijzen
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Nette service
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Zeist

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Zeist? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je direct de meest betaalbare leverancier. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Zeist). Een aantrekkelijke aanbieder kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Hoogerheide.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Zeist.