Energie vergelijken Drogteropslagen Start met vergelijken en bespaar maar liefst €267


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Drogteropslagen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Vertrouwde namen zijn stroomaanbieders zoals bijv. UnitedConsumers of HVC. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Drogteropslagen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend zie je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per aanbieder zie je de prijs per jaar en de aantrekkelijke korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Hier ontdek je praktische info over gas, stroom en licht in Drogteropslagen.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €247

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Drogteropslagen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Premie/maand Totaal
1 jaar Delta €200 €16,67 €1.533,00
3 jaar Delta €220 €6,11 €1.653,00
5 jaar Delta €0 €0 €1.773,00

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via deze pagina vergelijk je vlot en zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Drogteropslagen”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Drogteropslagen:

 1. Vandebron
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Drogteropslagen die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Vrijopnaam.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Drogteropslagen? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Drogteropslagen zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders hebben gewoonlijk huizenhoge welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €262

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw toekomstige energieaanbieder regelt de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Drogteropslagen zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Elke 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Zetten.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt meteen de meest voordelige energiemaatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Doorslaggevend: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Drogteropslagen


Ontdek de goedkoopste energie in Drogteropslagen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu snel de goedkoopste stroom in Drogteropslagen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Betalen in termijnen
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Tussentijds aanpassen
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Vriendelijke service
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Persoonlijke service
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Meerdere contracten
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Charmante service
Scherpe welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Maandelijks bijstellen
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Variabele gasprijzen
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
2 jarig contract
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Goede klantenservice
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Online verbruik inzien
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Drogteropslagen

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, voor warm water en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Drogteropslagen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je moeiteloos de meest voordelige leverancier. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de laagste gasprijzen voor jouw woning (De Wolden). Een voordelige leverancier achterhaald? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Norg.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente De Wolden.