Energie vergelijken Zetten Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €277


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Zetten? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Bekende namen zijn aanbieders van stroom als Engie en Powerpeers. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Zetten? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Verder maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke cashback-korting. Wil je aanvullende informatie? Via deze website ontdek je alle info over gas, stroom en licht in Zetten.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €176

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Direct een goedkoop energiecontract in Zetten? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Green Choice .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Duur Aanbieder Bonus Bonus/maand Overzicht
1 jaar Green Choice €110 €9,17 €1.625,55
3 jaar Green Choice €170 €4,72 €1.745,55
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.865,55

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Met onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Zetten”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Zetten:

 1. Energiedirect.nl
 2. Essent
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Zetten met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij Energiedirect.nl.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Zetten? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Zetten zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden namelijk fantastische welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €288

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwgekozen energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Zetten zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Per jaar compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Sint Anthonis.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt direct de voordeligste energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Noemenswaardig: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Zetten


Vind de goedkoopste energie in Zetten

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu razendsnel de goedkoopste stroom in Zetten (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Persoonlijk advies
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert panelen
Betalen in termijnen
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Verbruik advies
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Nette klantenservice
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Behulpzame service
Aantrekkelijke acties

logo green choice

Green Choice

100% groen
1 jarig contract
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Goede klantenservice
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

ENGIE app
Vaste prijs gas
Fikse welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Vaste & variabele prijzen
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Persoonlijk advies
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Duidelijke voorwaarden
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Zetten

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Zetten? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je gemakkelijk de goedkoopste gas aanbieder. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Overbetuwe). Een goedkope maatschappij gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Hooghalen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Overbetuwe.