Energie vergelijken Drongelen Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €239


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Drongelen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Je hebt vast gehoord van leveranciers van stroom zoals UnitedConsumers en Pure Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Drongelen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Hierna kies je de ideale looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Per leverancier check je de kosten per 12 maanden en de beschikbare welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op onze website vind je rijke informatie over gas, stroom en licht in Drongelen.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €272

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: lange verbintenissen zijn prijziger dan een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Drongelen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Budget Energie .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Budget Energie €210 €17,50 €1.533,05
3 jaar Budget Energie €230 €6,39 €1.653,05
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.773,05

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via de vergelijker vergelijk je snel & probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Drongelen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Drongelen:

 1. DELTA
 2. Huismerk Energie
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Drongelen waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk tarief het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van Liander.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Drongelen? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Drongelen is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders hanteren formidabele welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €190

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je toekomstige leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Drongelen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Brabant. Per jaar ontvang je een vereffening. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Zevenaar.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft in een oogopslag de voordeligste energieaanbieder voor jouw woning en verbruik. Advies: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Noemenswaardig: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Drongelen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Drongelen

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Check nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Drongelen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Brabant)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Contract wijzigen
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Contract wijzigen
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Goede klantenservice
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Nette klantenservice
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Vaste prijs gas
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Slimme meter
Maandelijks bijstellen
Interessante kortingen

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
3 jarig contract
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Online verbruik inzien
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
3 jaar vast of variabel
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Nette service
Scherpe aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Drongelen

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, om te douchen en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Drongelen? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je binnen mum van tijd de meest betaalbare leverancier. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Aalburg). Een passende gas leverancier aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Notter.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Aalburg.