Energie vergelijken Notter Start met vergelijken en bespaar maar liefst €287


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en gauw energieprijzen vergelijken in Notter? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Gerespecteerde organisaties zijn leveranciers van stroom zoals DELTA of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Notter? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Aansluitend kies je de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Per aanbieder zie je de energiekosten per jaar en de beschikbare cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Hier lees je praktische info over stroom, gas en licht in Notter.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €189

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Notter? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Bonus/maand Totaal
1 jaar Eneco €150 €12,50 €1.580,75
3 jaar Eneco €170 €4,72 €1.700,75
5 jaar Eneco €0 €0 €1.820,75

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Notter”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Notter:

 1. Anode Energie
 2. HVC
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Notter met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, in de weekenden en met bijv. kerst). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van de stroom op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Energieflex.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Notter? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Notter zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas bieden vaak hoge welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €204

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De aankomende energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Notter zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Overijssel. Is er een contractjaar verstreken, dan heb je dan recht op een compensatie. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Hoogkarspel.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt direct de meest goedkope energiemaatschappij voor jou. Aanwijzing: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Notter


Stap over naar de goedkoopste energie in Notter

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Notter (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Aangename service
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Vriendelijke service
Flinke aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Vaste prijs gas
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Contract wijzigen
Prominente kortingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Goede klantenservice
Aantrekkelijke kortingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Contract wijzigen
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Persoonlijke service
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Inzicht in je verbruik
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Vaste prijs gas
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Flexibele gasprijs
Sublieme acties

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
3 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Notter

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Notter? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je snel & overzichtelijk de voordeligste gasleverancier. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vind de meest voordelige gas-tarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Wierden). Een betaalbare gas leverancier ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Friesland.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Wierden.