Energie vergelijken Dronryp Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €279


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Dronryp? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan erkende leveranciers van stroom als Allure Energie en Innova Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Dronryp? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Verder selecteer je de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker tref je de jaarlijkse kosten en de optionele welkomstkorting. Is het nieuw voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je alle details over gas, stroom en licht in Dronryp.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €182

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Dronryp? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Vattenfall .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €220 €18,33 €1.533,10
3 jaar Vattenfall €240 €6,67 €1.653,10
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.773,10

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met deze website vergelijk je razendsnel en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Dronryp”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Dronryp:

 1. Clean Energy
 2. Energieflex
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Dronryp die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van de stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Enexis.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Dronryp? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Dronryp zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas bieden namelijk enorme welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €184

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie aanstaande leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Dronryp zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Elke 12 maanden compenseren ze je hiervoor. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Zevenbergen.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Let op: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Noemenswaardig: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Dronryp


Overstappen naar de goedkoopste energie in Dronryp

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Dronryp (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Online account
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Verbruik aanpassen
Sublieme acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Direct overstappen
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

Windtegoed
Betalen in termijnen
Mooie welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Snel overstappen
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Vriendelijke service
Fikse welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Tussentijds aanpassen
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Dronryp

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Dronryp? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je nu de meest betaalbare aanbieder. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en check de goedkoopste gastarievenuit de regio (Menameradiel). Een goedkope organisatie achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Nuenen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Menameradiel.