Energie vergelijken Zevenbergen Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €287


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en vlug energieprijzen vergelijken in Zevenbergen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk hierbij aan leveranciers van stroom zoals Energiedirect.nl of Huismerk Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Zevenbergen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per leverancier tref je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Op onze website blader je door handige info over stroom, gas en licht in Zevenbergen.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €211

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Zevenbergen? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Engie €130 €10,83 €1.625,65
3 jaar Engie €190 €5,28 €1.745,65
5 jaar Engie €0 €0 €1.865,65

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je supersnel en zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Zevenbergen”. Daarnaast kun je sorteren op energie van wind of de zon. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Zevenbergen:

 1. E.ON
 2. Energieflex
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Zevenbergen met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Engie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Zevenbergen? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Zevenbergen zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders hanteren aantrekkelijke welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €147

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Filter de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je nieuwe energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Zevenbergen zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Iedere 12 maanden ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Sint Hubert.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt in een oogopslag de meest goedkope stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Hint: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Cruciaal: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Zevenbergen


Vind de goedkoopste energie in Zevenbergen

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu meteen de goedkoopste stroom in Zevenbergen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Brabant)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Verbruik advies
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Charmante service
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Online account
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Aangename service
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Goede service
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

100% groen
Overstapservice
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Simpele voorwaarden
Interessante kortingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Verbruik aanpassen
Goede welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Vaste prijs stroom
Hoge welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Flexibele stroomprijs
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Verbruik aanpassen
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Zevenbergen

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Zevenbergen? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je zonder problemen de voordeligste maatschappij. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Moerdijk). Een geschikte partij gezien? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Hoogland.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Moerdijk.