Energie vergelijken Nuenen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €229


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Nuenen? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders zoals bijv. Budget Energie of HVC. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Nuenen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend bepaal je de looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens tref je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere organisatie vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de optionele korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je handige info over stroom, gas en licht in Nuenen.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €253

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Nuenen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van NLE .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Duur Maatschappij Korting Premie/maand Totaal
1 jaar NLE €160 €13,33 €1.580,80
3 jaar NLE €180 €5,00 €1.700,80
5 jaar NLE €0 €0 €1.820,80

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je vlot en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Nuenen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Nuenen:

 1. Allure Energie
 2. MAIN Energie
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Nuenen waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van de energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Engie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Nuenen? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Nuenen is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden je sensationele welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €156

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je nieuwe aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Nuenen zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Brabant. Aan het einde van het jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Hoogland.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt nu de aantrekkelijkste energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Noemenswaardig: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Belangrijk: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Nuenen


Ontdek de goedkoopste energie in Nuenen

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu snel de goedkoopste stroom in Nuenen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Brabant)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Verbruik advies
Sublieme acties

logo essent

Essent

Jaren actief
Eenvoudig afsluiten
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Charmante service
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
3 jarig contract
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Verbruik aanpassen
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
3 jaar vast of variabel
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

ENGIE app
Vriendelijke service
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Aangename service
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Vaste prijs gas
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Overstaphulp
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Nuenen

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Nuenen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij binnen no-time de meest goedkope aanbieder. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de goedkoopste gasprijzen uit de regio (Nuenen, Gerwen en Nederwetten). Een voordelige maatschappij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Noord-Holland.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten.