Energie vergelijken Zoetermeer Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €263


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Zoetermeer? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan stroomleveranciers als De Vastelastenbond of Greenchoice. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Zoetermeer? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens tref je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere leverancier check je de energiekosten per jaar en de beschikbare cashback-korting. Direct meer informatie lezen? Via deze website ontdek je bruikbare info over gas, stroom en licht in Zoetermeer.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €199

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Zoetermeer? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Engie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €240 €20 €1.626,20
3 jaar Engie €300 €8,33 €1.746,20
5 jaar Engie €0 €0 €1.866,20

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via onze tool vergelijk je rap en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Zoetermeer”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Zoetermeer:

 1. E.ON
 2. Energieflex
 3. Qurrent

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Zoetermeer die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van de stroom tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Vattenfall.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Zoetermeer? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Zoetermeer is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers stunten met gigantische welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €222

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jouw “nieuwe” energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Zoetermeer zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Zuid-Holland. Iedere 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Sint Philipsland.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet in een oogopslag de meest aantrekkelijke leverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Doorslaggevend: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Tip: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Zoetermeer


Profiteer van de goedkoopste energie in Zoetermeer

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu razendsnel de goedkoopste stroom in Zoetermeer (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zuid-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Flexibele gasprijs
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Levert ketels
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Aangename service
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Contract wijzigen
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Vaste & variabele prijzen
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Verbruik aanpassen
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
3 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Verschillende contracten
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Flexibele of vaste prijs
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Nette klantenservice
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Diverse prijsafspraken
Sublieme acties


Prijzen gas vergelijken in Zoetermeer

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Zoetermeer? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je moeiteloos de voordeligste gas aanbieder. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Zoetermeer). Een geschikte partij aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Horst.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Zoetermeer.