Energie vergelijken Eagum Start met vergelijken en bespaar maar liefst €236


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en haastig energieprijzen vergelijken in Eagum? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Waarschijnlijk ken jij stroommaatschappijen als Energiedirect.nl en Powerpeers. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Eagum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens bepaal je de looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Per leverancier ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina check je alle info over gas, stroom en licht in Eagum.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €181

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Eagum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Vattenfall .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Korting Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €190 €15,83 €1.533,70
3 jaar Vattenfall €360 €10 €1.653,70
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.773,70

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via deze pagina vergelijk je snel & soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Eagum”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Eagum:

 1. Clean Energy
 2. MAIN Energie
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Eagum die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) een een prijs voor daluren (laat in de avond, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van de stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder De Vastelastenbond.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Eagum? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Eagum is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders hanteren doorgaans huizenhoge welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €189

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De aankomende energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Eagum zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Per jaar vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Zoeterwoude.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt eenvoudig de aantrekkelijkste energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Let op: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Advies: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Eagum


Stap over naar de goedkoopste energie in Eagum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu direct de goedkoopste stroom in Eagum (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Verbruik advies
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Contract wijzigen
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Persoonlijke service
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene energie
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Goede service
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Snel oversluiten
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

ENGIE app
3 jarig contract
Verleidelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Goede medewerkers
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Persoonlijke service
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Eagum

Het verbruikte gas bepaalt deels de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Eagum? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vergelijk je zonder moeite de aantrekkelijkste gasleverancier. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Leeuwarden). Een passende maatschappij ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Odiliapeel.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Leeuwarden.