Energie vergelijken Zoeterwoude Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €240


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Zoeterwoude? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk hierbij aan stroomaanbieders zoals bijv. Anode Energie en Qwint. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Zoeterwoude? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (gas en stroom) en kies het type meter (dubbel of enkel). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Van elke verstrekker vind je de kosten per 12 maanden en de eventuele. cashback-korting. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Zoeterwoude.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €198

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Zoeterwoude? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Energiedirect.nl .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €250 €20,83 €1.626,25
3 jaar Energiedirect.nl €310 €8,61 €1.746,25
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.866,25

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & zonder problemen de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Zoeterwoude”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Zoeterwoude:

 1. E.ON
 2. Greenchoice
 3. Vrijopnaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Zoeterwoude met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van de stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Oxxio.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Zoeterwoude? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Zoeterwoude is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen hebben gewoonlijk reusachtige welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €156

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie aanstaande maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Zoeterwoude zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Zuid-Holland. Na afloop van elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Sint-Annaland.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt eenvoudig de voordeligste maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Let op: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Zoeterwoude


Stap over naar de goedkoopste energie in Zoeterwoude

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Zoeterwoude (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Zuid-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Nette service
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert ketels
Betalen in termijnen
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Betalen in termijnen
Concurrerende acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Snel overstappen
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Snel oversluiten
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Direct overstappen
Aanzienlijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Behulpzame service
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Aangename service
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Sympatieke service
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Verbruik aanpassen
Interessante kortingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Nette klantenservice
Mooie welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Vriendelijke service
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Zoeterwoude

Gasverbruik neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Zoeterwoude? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je razendsnel de aantrekkelijkste gasleverancier. Op deze website vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Zoeterwoude). Een voordelige partij kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Houten.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Zoeterwoude.