Energie vergelijken Eastermar Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €245


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Eastermar? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk hierbij aan stroommaatschappijen zoals Vrijopnaam en Innova Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Eastermar? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij vind je de kosten per 12 maanden en de beschikbare welkomstpremie. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website ontdek je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Eastermar.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €214

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Eastermar? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €230 €19,17 €1.533,90
3 jaar Oxxio €400 €11,11 €1.653,90
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.773,90

Bij een lang contract ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via onze tool vergelijk je rap en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Eastermar”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Eastermar:

 1. Energiedirect.nl
 2. Energieflex
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Eastermar met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (later op de avond, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Energiedirect.nl.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Eastermar? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Eastermar is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas geven namelijk immense welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €286

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie aankomende leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Eastermar zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Zoutkamp.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft meteen de goedkoopste aanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Hint: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Let op: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Eastermar


Stap over naar de goedkoopste energie in Eastermar

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Eastermar (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Overstapservice
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Betalen in termijnen
Fikse welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Online verbruik inzien
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

Slimme meter
Overstapservice
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Aangename service
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Diverse prijsafspraken
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Contract wijzigen
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
3 jaar vast of variabel
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Inzicht in je verbruik
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Overstapservice
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Eastermar

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Eastermar? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij in luttele seconden de meest voordelige maatschappij. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Tytsjerksteradiel). Een goedkope gasmaatschappij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Oegstgeest.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Tytsjerksteradiel.