Energie vergelijken Echt Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €243


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en spoedig energieprijzen vergelijken in Echt? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen zoals bijv. Vandebron en Huismerk Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Echt? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en kies het type meter (dubbel of enkel). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna vind je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier vergelijk je de prijs per jaar en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door handige info over stroom, gas en licht in Echt.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €208

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn gepeperder dan een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Echt? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar Green Choice €250 €20,83 €1.534,00
3 jaar Green Choice €420 €11,67 €1.654,00
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.774,00

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je vluchtig en moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Echt”. Tip: filter nu ook op energie van zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Echt:

 1. DELTA
 2. Essent
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Echt waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en reguliere feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Engie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Echt? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Echt zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen bieden vaak gigantische welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €166

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwgekozen energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Echt zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Limburg. Iedere 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Zuid-Scharwoude.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt eenvoudig de voordeligste leverancier voor jouw situatie. Cruciaal: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Let op: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Echt


Stap over naar de goedkoopste energie in Echt

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Echt (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Limburg)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Tussentijds aanpassen
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Overstapservice
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Hulp bij overstappen
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Simpele voorwaarden
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Goede klantenservice
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
1 jarig contract
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Behulpzame service
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Overstapservice
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Persoonlijke service
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Goede klantenservice
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Persoonlijk advies
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Echt

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Echt? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij meteen de goedkoopste maatschappij. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Echt-Susteren). Een voordelige maatschappij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Oentsjerk.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Echt-Susteren.