Energie vergelijken Ederveen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €288


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Ederveen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Gerespecteerde organisaties zijn aanbieders van stroom zoals Budget Energie of Qwint. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Ederveen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Verder kies je de looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vind je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Per leverancier tref je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke korting. Direct meer informatie lezen? Via deze website check je rijke informatie over gas, stroom en licht in Ederveen.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €236

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Ederveen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van NLE .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Contract Leverancier Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar NLE €180 €15,00 €1.534,40
3 jaar NLE €180 €5,00 €1.654,40
5 jaar NLE €0 €0 €1.774,40

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vluchtig en eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ederveen”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Ederveen:

 1. DELTA
 2. Fenor
 3. Qurrent

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Ederveen waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw energie op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder MAIN Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Ederveen? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Ederveen is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Leveranciers bieden namelijk serieuze welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €139

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je nieuwe aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe verbintenis zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Ederveen zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Zuidlaren.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet direct de meest goedkope leverancier voor jouw woning en verbruik. Doorslaggevend: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Suggestie: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Ederveen


Zo vind je de goedkoopste energie in Ederveen

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Ederveen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Gelderland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Simpele voorwaarden
Scherpe welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Direct overstappen
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Flexibele stroomprijs
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
3 jarig contract
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

Slimme meter
2 jarig contract
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Behulpzame service
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Snel af te sluiten
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Vaste prijs gas
Sublieme acties

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Termijnbedrag wijzigen
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Verbruik advies
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Ederveen

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, om te douchen en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Ederveen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij in minder dan een minuut de meest goedkope aanbieder. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Ede). Een betaalbare aanbieder gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Okkenbroek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Ede.