Energie vergelijken Olburgen Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €264


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Olburgen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders zoals bijv. E.ON of NLE. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Olburgen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker vind je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke welkomstpremie. Alles weten over contracten en tarieven? Hier check je alle info over stroom, gas en licht in Olburgen.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €258

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Olburgen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Green Choice .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Green Choice €130 €10,83 €1.582,15
3 jaar Green Choice €130 €3,61 €1.702,15
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.822,15

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels de vergelijker vergelijk je gauw en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Olburgen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Olburgen:

 1. DELTA
 2. Huismerk Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Olburgen waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (later op de avond, in het weekend en met bijv. kerst). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je relatief veel van jouw stroom in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het is een hele klus om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Check alle details over Cogas.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Olburgen? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de tarieven tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Olburgen zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders bieden vaak formidabele welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €175

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Filter de beste en scherpste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De volgende maatschappij regelt de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Olburgen zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Elke 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Hunsel.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet nu de goedkoopste leverancier voor jou. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Cruciaal: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Olburgen


Stap over naar de goedkoopste energie in Olburgen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu probleemloos de goedkoopste stroom in Olburgen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
1 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Tussentijds aanpassen
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Meerdere contracten
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Variabele stroomprijzen
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Inzicht in je verbruik
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Goede service
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Persoonlijke service
Aanzienlijke kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Direct overstappen
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Flexibele of vaste prijs
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Aangename service
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Olburgen

Ons gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, voor warm water en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Olburgen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij moeiteloos de voordeligste leverancier. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Bronckhorst). Een interessante partij aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Achtmaal.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Bronckhorst.