Energie vergelijken Eemnes Start met vergelijken en krijg een korting tot €281


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en vlug energieprijzen vergelijken in Eemnes? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom zoals Anode Energie of Fenor. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Eemnes? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij vind je de energiekosten per jaar en de optionele cashback-korting. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina ontdek je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Eemnes.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €255

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Eemnes? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Delta €250 €20,83 €1.534,75
3 jaar Delta €250 €6,94 €1.654,75
5 jaar Delta €0 €0 €1.774,75

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via onze tool vergelijk je gauw en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Eemnes”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of filter op groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Eemnes:

 1. Allure Energie
 2. Fenor
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Eemnes waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, in de weekenden en met bijv. kerst). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Qurrent.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Eemnes? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Eemnes zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders kunnen een aanbod doen met verrassende welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €205

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Filter de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw nieuwe energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Eemnes zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Utrecht. Aan het einde van het jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Zuidzande.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de meest goedkope energieaanbieder voor jou. Belangrijk: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Suggestie: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Eemnes


Profiteer van de goedkoopste energie in Eemnes

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Eemnes (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Utrecht)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Persoonlijk advies
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Snel oversluiten
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Goede klantenservice
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
1 jarig contract
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Vaste prijs stroom
Fikse aanbieding

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Persoonlijke service
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
2 jarig contract
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Vaste & variabele prijzen
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Maandelijks bijstellen
Fikse welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Tussentijds aanpassen
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Flexibele gasprijs
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Eenvoudig afsluiten
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Eemnes

Het verbruikte gas bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, voor warm water en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Eemnes? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je vandaag nog de meest goedkope gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en vind de laagste gasprijzen uit de regio (Eemnes). Een aantrekkelijke leverancier gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Oldekerk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Eemnes.