Energie vergelijken Zuidzande Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €255


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en snel energieprijzen vergelijken in Zuidzande? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen zoals bijv. Allure Energie en Pure Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Zuidzande? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens kies je de looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere verstrekker vind je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke cashback-korting. Is het onbekend voor jou? Hier vind je rijke informatie over stroom, gas en licht in Zuidzande.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €184

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Zuidzande? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Green Choice .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Premie Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Green Choice €160 €13,33 €1.627,30
3 jaar Green Choice €200 €5,56 €1.747,30
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.867,30

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van onze tool vergelijk je snel & zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Zuidzande”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van wind of de zon. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Zuidzande:

 1. Eneco
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Zuidzande met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welke type tarief het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het vergt heel wat om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder De Vastelastenbond.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Zuidzande? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Zuidzande zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en de voorwaarden fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen kunnen een aanbod doen met verrassende welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €180

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en scherpste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je nieuwe leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Zuidzande zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Zeeland. Elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Smakt.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de goedkoopste stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Advies: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Noemenswaardig: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Zuidzande


Vind de goedkoopste energie in Zuidzande

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu probleemloos de goedkoopste stroom in Zuidzande (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zeeland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Contract wijzigen
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Diverse prijsafspraken
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Charmante service
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Aangename service
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

Slimme meter
Verbruik aanpassen
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
1 jarig contract
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Flexibele stroomprijs
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Vriendelijke service
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
3 jaar vast of variabel
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
1 jarig contract
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Zuidzande

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Zuidzande? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij binnen no-time de aantrekkelijkste leverancier. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Sluis). Een interessante organisatie kunnen vinden? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Idzega.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Sluis.