Energie vergelijken Eenum Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €226


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Eenum? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn aanbieders van stroom als Essent of Oxxio. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Eenum? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Per energieaanbieder vind je de kosten op jaarbasis en de optionele cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Eenum.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €213

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Eenum? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van NLE .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar NLE €140 €11,67 €1.534,95
3 jaar NLE €290 €8,06 €1.654,95
5 jaar NLE €0 €0 €1.774,95

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met onze zoekmachine vergelijk je rap en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Eenum”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Eenum:

 1. Clean Energy
 2. Fenor
 3. Oxxio

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Eenum die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Gebruik je relatief veel van de energie rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Check alle details over Vrijopnaam.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Eenum? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Eenum zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen hanteren immense welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €229

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De nieuwgekozen energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Eenum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Na een periode van een jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Zurich.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt eenvoudig de goedkoopste aanbieder voor jouw woning en verbruik. Goed om te weten: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Eenum


Stap over naar de goedkoopste energie in Eenum

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Eenum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Goede service
Prominente acties

logo essent

Essent

Levert ketels
Nette klantenservice
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
2 jarig contract
Sublieme acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Diverse prijsafspraken
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
2 jarig contract
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

NL windenergie
Vaste & variabele prijzen
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Sympatieke service
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Persoonlijke service
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Snel overstappen
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Goede klantenservice
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Nette klantenservice
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
2 jarig contract
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Eenum

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Eenum? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij zonder moeite de meest betaalbare gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gastarieven voor jouw woning (Loppersum). Een voordelige partij aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Oldenzijl.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Loppersum.