Energie vergelijken Oldenzijl Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Oldenzijl? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders zoals bijv. Vandebron of Qurrent. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Oldenzijl? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij check je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je praktische info over stroom, gas en licht in Oldenzijl.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €252

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Direct een goedkoop energiecontract in Oldenzijl? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Oxxio.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Oxxio €230 €19,17 €1.582,65
3 jaar Oxxio €230 €6,39 €1.702,65
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.822,65

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en probleemloos alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Oldenzijl”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Oldenzijl:

 1. Allure Energie
 2. Huismerk Energie
 3. UnitedConsumers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Oldenzijl waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, in het weekend en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van Energiedirect.nl.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Oldenzijl? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Oldenzijl zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders bieden namelijk enorme welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €217

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en voordeligste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jouw toekomstige energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Dit fonkelnieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Oldenzijl zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Groningen. Aan het einde van het jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in IJmuiden.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt direct de aantrekkelijkste stroomaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Tip: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Aanwijzing: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Oldenzijl


Vind de goedkoopste energie in Oldenzijl

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Oldenzijl (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Vaste prijs stroom
Hoge welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
2 jarig contract
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Snel oversluiten
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Flexibele gasprijs
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Persoonlijk advies
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

Helemaal groen
2 jarig contract
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Simpele voorwaarden
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Oldenzijl

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, om te douchen en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Oldenzijl? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij gelijk de aantrekkelijkste gas aanbieder. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Eemsmond). Een goedkope organisatie achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Akmarijp.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Eemsmond.