Energie vergelijken Eerbeek Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €286


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Eerbeek? De keuze is vandaag de dag erg groot. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom zoals Energieflex of Innova Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Eerbeek? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Verder selecteer je de looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna zie je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier tref je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare korting. Is het nieuw voor jou? Hier ontdek je handige info over gas, stroom en licht in Eerbeek.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €264

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Eerbeek? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Oxxio .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Oxxio €150 €12,50 €1.535,00
3 jaar Oxxio €300 €8,33 €1.655,00
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.775,00

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Eerbeek”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Eerbeek:

 1. De Vastelastenbond
 2. Engie
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Eerbeek met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van de energie rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is best lastig om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Liander.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Eerbeek? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Eerbeek zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders bieden je prachtige welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €275

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Filter de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie aankomende aanbieder regelt de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Eerbeek zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Per jaar krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Zutphen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft nu de meest betaalbare energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Noemenswaardig: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Interessant: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Eerbeek


Stap over naar de goedkoopste energie in Eerbeek

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Eerbeek (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Gelderland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Simpele voorwaarden
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Snel af te sluiten
Flinke aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Online account
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Snel af te sluiten
Mooie aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Persoonlijke service
Goede aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Maandelijks bijstellen
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Sympatieke service
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Goede klantenservice
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Nette service
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Flexibele of vaste prijs
Sublieme acties


Prijzen gas vergelijken in Eerbeek

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Eerbeek? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij snel de meest goedkope gasmaatschappij. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Brummen). Een interessante gas leverancier ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Oldeouwer.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Brummen.