Energie vergelijken Zutphen Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Zutphen? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk maar aan aanbieders van stroom zoals bijv. Budget Energie of Oxxio. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Zutphen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Hierop volgend kies je de looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere aanbieder check je wat je per jaar kwijt bent en de optionele welkomstbonus. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door alle details over gas, stroom en licht in Zutphen.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €254

Een lage gas- en stroomrekening Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn prijziger dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Zutphen? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Budget Energie .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Budget Energie €210 €17,50 €1.627,55
3 jaar Budget Energie €250 €6,94 €1.747,55
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.867,55

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels deze website vergelijk je snel & eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Zutphen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Zutphen:

 1. E.ON
 2. MAIN Energie
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Zutphen waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk alles over de maatschappij Energieflex.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Zutphen? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Zutphen is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas hanteren doorgaans sublieme welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €187

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie nieuwgekozen leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Zutphen zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Gelderland. Elke 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Sneek.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt in een oogopslag de goedkoopste stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Cruciaal: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Zutphen


Zo vind je de goedkoopste energie in Zutphen

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Zutphen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Gelderland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
2 jarig contract
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Slim besparen
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Betalen in termijnen
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Betalen in termijnen
Flinke aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Vaste prijs gas
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Diverse prijsafspraken
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Aangename service
Prominente kortingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Flexibele gasprijs
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Hulp bij overstappen
Prominente acties

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
3 jaar vast of variabel
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Zutphen

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Zutphen? Met behulp van onze gas-vergelijker check je direct de meest betaalbare gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vind de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Zutphen). Een passende partij aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken IJsselham.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Zutphen.