Energie vergelijken Oldeouwer Start met vergelijken en bespaar wel €244


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Oldeouwer? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Toonaangevende partijen zijn stroom maatschappijen zoals bijv. E.ON of Innova Energie. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Oldeouwer? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend selecteer je de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna zie je direct de goedkoopste energieleverancier. Van elke maatschappij tref je de jaarlijkse kosten en de optionele welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Op onze website ontdek je bruikbare info over stroom, gas en licht in Oldeouwer.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €226

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn prijziger dan een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Oldeouwer? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Qurrent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €240 €20 €1.582,70
3 jaar Qurrent €240 €6,67 €1.702,70
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.822,70

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je razendsnel en vloeiend alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Oldeouwer”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Oldeouwer:

 1. De Vastelastenbond
 2. Essent
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Oldeouwer met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je relatief veel van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Energieflex.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Oldeouwer? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Oldeouwer zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen hebben gewoonlijk daverende welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €264

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie aankomende energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Oldeouwer zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Per jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in IJsselham.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de meest voordelige leverancier voor jou. Advies: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Noemenswaardig: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Oldeouwer


Ontdek de goedkoopste energie in Oldeouwer

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Ontdek nu meteen de goedkoopste stroom in Oldeouwer (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Vaste prijs gas
Concurrerende acties

logo essent

Essent

Slim besparen
Eenvoudig afsluiten
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
3 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

Windtegoed
Goede service
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Aangename service
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Vaste & variabele prijzen
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Snel af te sluiten
Hoge aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Nette service
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Snel overstappen
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Snel overstappen
Fikse aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Oldeouwer

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Oldeouwer? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je snel de goedkoopste gasmaatschappij. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (De Friese Meren). Een voordelige gas leverancier achterhaald? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Albergen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente De Friese Meren.