Energie vergelijken Eerste Exloërmond Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en gauw energieprijzen vergelijken in Eerste Exloërmond? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn stroom maatschappijen als De Vastelastenbond of Fenor. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Eerste Exloërmond? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna kies je de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna vind je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie vind je de energiekosten per jaar en de geldende welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Via deze website ontdek je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Eerste Exloërmond.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €184

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Eerste Exloërmond? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Green Choice .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Bonus Korting/maand 12 maanden
1 jaar Green Choice €170 €14,17 €1.535,10
3 jaar Green Choice €320 €8,89 €1.655,10
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.775,10

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels onze tool vergelijk je snel & vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Eerste Exloërmond”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Eerste Exloërmond:

 1. Energiedirect.nl
 2. Innova Energie
 3. Oxxio

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Eerste Exloërmond waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, tijdens weekenden en met feestdagen). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je relatief veel van jouw energie rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Stedin.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Eerste Exloërmond? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Eerste Exloërmond zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen bieden je sublieme welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €186

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De nieuwe leverancier regelt de overstap.
 7. Het nieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Eerste Exloërmond zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Aan het einde van het jaar ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Zwaagdijk.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt nu de goedkoopste energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Interessant: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Doorslaggevend: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Eerste Exloërmond


Zo vind je de goedkoopste energie in Eerste Exloërmond

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu razendsnel de goedkoopste stroom in Eerste Exloërmond (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstpremie

logo essent

Essent

Jaren actief
Goede medewerkers
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Diverse prijsafspraken
Sublieme acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Goede klantenservice
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Maandelijks bijstellen
Aantrekkelijke acties

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Verschillende contracten
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Nette service
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Maandelijks bijstellen
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Online account
Fikse welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Goede klantenservice
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Eerste Exloërmond

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de energierekening. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Eerste Exloërmond? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je nu de aantrekkelijkste leverancier. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Borger-Odoorn). Een voordelige maatschappij aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Olst.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Borger-Odoorn.