Energie vergelijken Egchel Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €245


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Egchel? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan leveranciers van stroom als bijvoorbeeld DELTA of Greenchoice. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Egchel? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (stroom en gas) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend ontdek je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij check je de prijs per jaar en de beschikbare welkomstpremie. Is het onbekend voor jou? Op onze website vind je handige info over gas, stroom en licht in Egchel.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €237

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Egchel? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Qurrent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Qurrent €130 €10,83 €1.535,65
3 jaar Qurrent €110 €3,06 €1.655,65
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.775,65

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Egchel”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Egchel:

 1. DELTA
 2. Greenchoice
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Egchel waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welke van deze opties het voordeligst is, verschilt per situatie.

Consumeer je relatief veel van de energie tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als De Vastelastenbond.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Egchel? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Egchel is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas kunnen een aanbod doen met goede welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €127

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je toekomstige energieleverancier regelt de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Egchel zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Limburg. Per jaar compenseren ze je hiervoor. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Zwiggelte.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft ogenblikkelijk de meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Hint: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Advies: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Egchel


Vind de goedkoopste energie in Egchel

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Egchel (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Limburg)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Inzicht in je verbruik
Sublieme kortingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Gemakkelijk oversluiten
Fikse aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Flexibele stroomprijs
Interessante kortingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Contract wijzigen
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Vriendelijke service
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Flexibele of vaste prijs
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Aangename service
Prominente kortingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Aangename service
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Aangename service
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Gemakkelijk oversluiten
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Egchel

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Egchel? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij razendsnel de aantrekkelijkste gasleverancier. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Peel en Maas). Een goedkope partij aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Oost West en Middelbeers.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Peel en Maas.