Energie vergelijken Zwiggelte Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €287


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Zwiggelte? De keuze is vandaag de dag erg groot. Erkende organisaties zijn aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Energiedirect.nl en HVC. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Zwiggelte? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vind je onmiddellijk de goedkoopste energie. Per maatschappij zie je de kosten per 12 maanden en de geldende welkomstpremie. Is het onbekend voor jou? Op onze website blader je door bruikbare info over stroom, gas en licht in Zwiggelte.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €270

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Zwiggelte? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Korting/maand 12 maanden
1 jaar Essent €190 €15,83 €1.628,20
3 jaar Essent €380 €10,56 €1.748,20
5 jaar Essent €0 €0 €1.868,20

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van onze tool vergelijk je supersnel en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Zwiggelte”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Zwiggelte:

 1. Eneco
 2. Innova Energie
 3. Qurrent

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Zwiggelte die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van de stroom tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Oxxio.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Zwiggelte? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Zwiggelte zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers hanteren serieuze welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €155

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie toekomstige energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Zwiggelte zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Elk jaar ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Spanbroek.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet in een oogopslag de goedkoopste energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Noemenswaardig: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Hint: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Zwiggelte


Zo vind je de goedkoopste energie in Zwiggelte

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Zwiggelte (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De opties zijn vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Snel overstappen
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Verbruik advies
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Goede medewerkers
Hoge welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Variabele gasprijzen
Fikse welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Persoonlijke service
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Online verbruik inzien
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Aangename service
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Online verbruik inzien
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Vaste prijs gas
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Goede service
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Maandelijks bijstellen
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Nette service
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Zwiggelte

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Zwiggelte? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je in minder dan een minuut de meest betaalbare leverancier. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Midden-Drenthe). Een geschikte maatschappij achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Jaarsveld.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Midden-Drenthe.