Energie vergelijken Eindhoven Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Eindhoven? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan erkende stroom maatschappijen zoals E.ON of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Eindhoven? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Verder bepaal je de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energie. Per leverancier check je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Hulp nodig bij kiezen? Hier vind je rijke informatie over gas, stroom en licht in Eindhoven.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €258

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Eindhoven? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Budget Energie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Budget Energie €190 €15,83 €1.535,95
3 jaar Budget Energie €170 €4,72 €1.655,95
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.775,95

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Middels onze tool vergelijk je supersnel en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Eindhoven”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Eindhoven:

 1. DELTA
 2. Greenchoice
 3. Oxxio

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Eindhoven waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van de energie in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En het levert niet veel op. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Engie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Eindhoven? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In Eindhoven zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen bieden je goede welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €132

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je toekomstige aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Eindhoven zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Noord-Holland.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest goedkope energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Doorslaggevend: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Aanwijzing: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Eindhoven


Stap over naar de goedkoopste energie in Eindhoven

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu makkelijk de goedkoopste stroom in Eindhoven (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Brabant)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Behulpzame service
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Hulp bij overstappen
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Goede service
Flinke welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Diverse prijsafspraken
Fikse welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Variabele stroomprijzen
Hoge aanbiedingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
3 jaar vast of variabel
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
3 jaar vast of variabel
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Aangename service
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
3 jarig contract
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Eenvoudig afsluiten
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Verbruik aanpassen
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Goede service
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Eindhoven

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Eindhoven? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je binnen mum van tijd de meest voordelige gas aanbieder. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Eindhoven). Een passende maatschappij gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Oosterbeek.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Eindhoven.