Energie vergelijken Ekehaar Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €233


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en spoedig energieprijzen vergelijken in Ekehaar? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk hierbij aan aanbieders van stroom zoals Anode Energie en Vattenfall. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Ekehaar? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend ontdek je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder tref je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare welkomstkorting. Is het onbekend voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door rijke informatie over gas, stroom en licht in Ekehaar.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €248

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Ekehaar? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Essent .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Essent €210 €17,50 €1.536,05
3 jaar Essent €190 €5,28 €1.656,05
5 jaar Essent €0 €0 €1.776,05

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via deze pagina vergelijk je vlot en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ekehaar”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Ekehaar:

 1. Vandebron
 2. Greenchoice
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Ekehaar waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, verschilt per situatie.

Consumeer je relatief veel van de stroom in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Fenor.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Ekehaar? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In Ekehaar zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders hebben gewoonlijk fantastische welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €289

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De nieuwe energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Ekehaar zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Per jaar compenseren ze je hiervoor. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Noord-Brabant.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft meteen de meest goedkope energieaanbieder voor jouw situatie. Belangrijk: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Belangrijk: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Ekehaar


Vind de goedkoopste energie in Ekehaar

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Ekehaar (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Diverse prijsafspraken
Aanzienlijke kortingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Verbruik advies
Verleidelijke acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Overstaphulp
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
2 jarig contract
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

Windtegoed
Meerdere contracten
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

100% groen
Goede klantenservice
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstkorting

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Persoonlijk advies
Goede welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Verschillende contracten
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Snel overstappen
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Betalen in termijnen
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Ekehaar

Gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Ekehaar? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij makkelijk de aantrekkelijkste aanbieder. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Aa en Hunze). Een aantrekkelijke organisatie achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Oosterblokker.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Aa en Hunze.