Energie vergelijken Oosterblokker Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €291


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Oosterblokker? De keuze is vandaag de dag erg groot. Vertrouwde namen zijn aanbieders van stroom als Budget Energie of Innova Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Oosterblokker? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere aanbieder check je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstbonus. Is het onbekend voor jou? Hier lees je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Oosterblokker.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €200

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Oosterblokker? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Eneco .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Eneco €150 €12,50 €1.583,75
3 jaar Eneco €130 €3,61 €1.703,75
5 jaar Eneco €0 €0 €1.823,75

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met deze website vergelijk je supersnel en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Oosterblokker”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Oosterblokker:

 1. Eneco
 2. Innova Energie
 3. Pure Energie

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Oosterblokker waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw energie op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Check alle details over Liander.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Oosterblokker? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In Oosterblokker zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers geven jouw formidabele welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €206

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie nieuwgekozen leverancier regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Oosterblokker zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hier natuurlijk voor beloond. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Jistrum.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt meteen de meest aantrekkelijke stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Let op: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Doorslaggevend: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Oosterblokker


Ontdek de goedkoopste energie in Oosterblokker

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu direct de goedkoopste stroom in Oosterblokker (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Inzicht in je verbruik
Fikse welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Goede medewerkers
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Aangename service
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Snel oversluiten
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Verbruik advies
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Gemakkelijk oversluiten
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Vaste prijs gas
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Betalen in termijnen
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Verbruik advies
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Snel overstappen
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Oosterblokker

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, voor warm water en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Oosterblokker? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vergelijk je vandaag nog de meest voordelige maatschappij. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vind de laagste gastarieven uit de regio (Drechterland). Een geschikte maatschappij gevonden? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Amersfoort.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Drechterland.