Energie vergelijken Noord-Brabant Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Noord-Brabant? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan leveranciers van stroom zoals bijv. E.ON en Huismerk Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Noord-Brabant? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna selecteer je de looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend tref je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere energieaanbieder tref je de kosten op jaarbasis en de optionele welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op deze pagina lees je rijke informatie over gas, stroom en licht in Noord-Brabant.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €271

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Noord-Brabant? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Green Choice .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Green Choice €180 €15,00 €1.628,15
3 jaar Green Choice €370 €10,28 €1.748,15
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.868,15

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Noord-Brabant”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Noord-Brabant:

 1. Allure Energie
 2. Fenor
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Noord-Brabant waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welke type tarief het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je relatief veel van jouw energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Liander.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Noord-Brabant? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Noord-Brabant is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders hanteren doorgaans hoge welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €155

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Zoek de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jouw nieuwe leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Noord-Brabant zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Aan het einde van het jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Spijkenisse.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest betaalbare stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Belangrijk: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Let op: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Noord-Brabant


Overstappen naar de goedkoopste energie in Noord-Brabant

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu snel de goedkoopste stroom in Noord-Brabant (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Brabant)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Overstaphulp
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Simpele voorwaarden
Verleidelijke acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Verbruik aanpassen
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
1 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Verbruik advies
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Tussentijds aanpassen
Verleidelijke acties

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Online account
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Maandelijks bijstellen
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Snel overstappen
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Flexibele gasprijs
Prominente acties

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Nette service
Interessante kortingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Noord-Brabant

Jullie gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Noord-Brabant? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je makkelijk de goedkoopste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en check de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Noord-Brabant). Een aantrekkelijke organisatie ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Jistrum.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Noord-Brabant.