Energie vergelijken Elahuizen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €232


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en razendsnel energieprijzen vergelijken in Elahuizen? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Bekende namen zijn stroomleveranciers als DELTA en Huismerk Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Elahuizen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de ideale looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per energieaanbieder ontdek je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de cashback-korting. Advies nodig? Via deze website blader je door alle details over gas, stroom en licht in Elahuizen.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €183

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Elahuizen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Eneco .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Eneco €220 €18,33 €1.536,10
3 jaar Eneco €200 €5,56 €1.656,10
5 jaar Eneco €0 €0 €1.776,10

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van deze website vergelijk je snel & eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Elahuizen”. Tip: filter nu ook op energie van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Elahuizen:

 1. Budget Energie
 2. Greenchoice
 3. Qurrent

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Elahuizen met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder Greenchoice.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Elahuizen? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Elahuizen is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen geven namelijk prachtige welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €270

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je nieuwgekozen energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Elahuizen zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Limburg.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de voordeligste aanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Noemenswaardig: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Interessant: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Elahuizen


Profiteer van de goedkoopste energie in Elahuizen

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu makkelijk de goedkoopste stroom in Elahuizen (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Inzicht in je verbruik
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Levert ketels
Overstaphulp
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Nette service
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Sympatieke service
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Overstapservice
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Online account
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Sympatieke service
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Charmante service
Flinke aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
1 jarig contract
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
2 jarig contract
Sublieme acties

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Sympatieke service
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Elahuizen

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, om te douchen en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Elahuizen? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij binnen mum van tijd de meest betaalbare leverancier. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (De Friese Meren). Een aantrekkelijke aanbieder aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Oosterend.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente De Friese Meren.