Energie vergelijken Limburg Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €281


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Limburg? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan leveranciers van stroom zoals Vandebron of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Limburg? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vergelijk je meteen de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie vergelijk je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de welkomstbonus. Is het onbekend voor jou? Via deze website ontdek je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Limburg.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €237

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Limburg? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar EnergieFlex €190 €15,83 €1.628,20
3 jaar EnergieFlex €380 €10,56 €1.748,20
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.868,20

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Met onze tool vergelijk je rap en moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Limburg”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Limburg:

 1. Budget Energie
 2. Essent
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Limburg die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van Enexis.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Limburg? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Limburg zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders werken met gigantische welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €207

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Limburg zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Limburg. Elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Spijkerboor.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de aantrekkelijkste energiemaatschappij voor jouw situatie. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Suggestie: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Limburg


Zo vind je de goedkoopste energie in Limburg

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu snel de goedkoopste stroom in Limburg (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Limburg)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
2 jaar vast of variabel
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert ketels
1 jarig contract
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
2 jarig contract
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Persoonlijke service
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Persoonlijk advies
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

Windtegoed
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Charmante service
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstkorting

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Meerdere contracten
Flinke welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Snel oversluiten
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Overstapservice
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Limburg

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Limburg? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je snel & overzichtelijk de meest goedkope leverancier. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en bekijk de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Limburg). Een goedkope gas leverancier aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Jonkersland.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Limburg.