Energie vergelijken Ell Start met vergelijken en bespaar maar liefst €292


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Ell? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Gerespecteerde organisaties zijn stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Clean Energy of Qurrent. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Ell? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna ontdek je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke aanbieder vergelijk je de kosten per 12 maanden en de beschikbare korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina vind je praktische info over gas, stroom en licht in Ell.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €261

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Ell? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Engie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Engie €130 €10,83 €1.536,40
3 jaar Engie €260 €7,22 €1.656,40
5 jaar Engie €0 €0 €1.776,40

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van onze tool vergelijk je gauw en eenvoudig groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ell”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Ell:

 1. De Vastelastenbond
 2. Engie
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Ell met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je relatief veel van jouw energie rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder NLE.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Ell? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Ell is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers geven namelijk formidabele welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €297

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwgekozen energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Ell zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Limburg. Elk jaar compenseren ze je hiervoor. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Aagtekerke.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de meest voordelige stroomaanbieder voor jou. Doorslaggevend: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Goed om te weten: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Ell


Zo vind je de goedkoopste energie in Ell

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Ell (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Limburg)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Tussentijds aanpassen
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Sympatieke service
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Vaste prijs stroom
Flinke aanbieding

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Hulp bij overstappen
Concurrerende acties

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Goede service
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Goede service
Scherpe aanbiedingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Goede service
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Goede service
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Variabele gasprijzen
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Ell

Gasverbruik neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Ell? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij vandaag nog de meest goedkope leverancier. Op deze website vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Leudal). Een betaalbare gas leverancier gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Oosternijkerk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Leudal.